Genevieve'ın çalar saati ısrarlı bir şekilde onu uyandırmaya çalışıyor ve masanın üzerinde tepinip, tak tuk tak tuk diye sesler çıkarıyordu. Adelina uyanmakta ne kadar zorluk çektiğini bildiği için ona bu çalar saati vermişti. Yatağında doğruldu ve Adelina'ya seslendi. Çıkmış olmalıydı, zaten çoğu zaman onun uyanmasını beklemekten sıkılır ve Büyük Salon'a önceden giderdi.
Büyük Salon'da edilmiş bir kahvaltıdan daha iyisi yoktu. Her gün birbirinden iştah açıcı lezzetler bir arada, ancak bu masalarda bulunabiliyordu. July önündekileri ayrım yapmaksızın yemişti bu defa, çünkü dün o kadar uzun süre aç kalmıştı ki; hem başı dönüyor hem de karnına ağrılar saplanıyordu. Bunun sebebi de dün gördüğü rüyaydı. O kadar gerçekçi bulmuştu ki... Babası ölmeden kısa süre önce de böyle bir rüya görmüştü. Tek fark bu sefer rüyasında ölen annesiydi... Ne dünkü dersi dinleyebilmişti bu yüzden, ne de yemek yiyebilmişti.
Ders programında göze aşina gelen bir isme rastlamıştı. "Biçim Değiştirme"... Bu ders Beauxbatons'da en iyi dersiydi. Geçen dönemin sonunda karşılaşmış olduğu Profesör Scary de fena adam sayılmazdı... Dersliğe doğru ilerledi ve içeri girdi. Sesi hafif gürültünün içinde duyulmaz diye endişelenmiş olacak ki Profesör öksürdü ve sınıfta bir sessizlik ortamı sağlamış oldu. Ardından sıcak bir gülümseme ile konuşmaya başladı.
-Evet hepiniz Hogwarts'ın yeni dönemine hoş geldiniz uzun tatilden sonra hepinizi sıkı günler bekliyor. Evet bu gün size Biçim Değiştirme dersinin temellerinden biri olan bir büyüyü öğreteceğim.
Ortak ders olduğuna göre büyünün çok da zor olmasını bekleyemezdi ne de olsa bu odada beceriksizler sürüsünden oluşmuş bir dolu 1. sınıf öğrencisi vardı.
-Sizden bu kuzgunları kadehe çevirmenizi istiyorum evet sihirli sözlükler Fera Verto'dur tekrar ediyorum Fera Verto. Evet başlayabilirsiniz kolay gelsin.
Kendi kendine söylenmeye başladı. "Neden bizi bu ufaklıklarla aynı sınıfa koymaya tenezzül ediyorlar ki... Benim beşikte yaptığım büyüleri daha beceremiyorlar bile beceriksizler." Cidden de ikinci sınıfların bile ufak bir hareketle büyüyü başarıyla uyguladıklarını izlerken, birinci sınıfları görünce hem tebessüm ediyor, hem de bu bücürlerle aynı sınıfta olduğu için lanetler okuyordu.
Profesör Scary'nin yaklaşmakta olduğunu fark edince düşüncelerinden sıyrıldı ve yüksek sesle "Fera Verto" dedi. Oluşan kusursuz kadehi nispet yaparcasına Profesör'e gösterdi ve onun onay belirten gülümsemesini görünce de ufak öğrencilere küçümseyici bir bakış attı.
-Evet arkadaşlar dersimiz bu haftalık bitti. Hepiniz başarılıydınız size ödev vermiyorum sizden tek istediğim özellikle birinci sınıflar bu büyüyü çok çalışın çünkü bu büyü Biçim Değiştirmenin temelini oluşturur.
dedi profesör... July içini çekti ve sonraki derse bakmak için Ortak Salon'a gitti.