Sabah uyanır uyanmaz gelmişti dersliğe... Çünkü 2. sınıfların bu sene dersleri daha ağır olacağını düşünüyordu. Öyleydide. Geçen sene gördükleri konuların aynısıydı.. Hemen hemen ancak kat bin kat daha zoruydu. O, herzaman öğrencilerine kolay yoldan zoru öğretirdi. Bunu kendine benimsetmişti.
Dersliğe gelip masasına oturduktan sonra gene tütsü ve mumlarını yaktı. Sıraların üzerine birer perşömen bıraktı. Son sıralara koyarken öğrenciler teker teker gelmeye başlamıştı. 'Buyrun oturabilirsiniz çocular.' dedi ve yaptığı işe devam etti. Sıraları dolduran çocukları görünce eksik kalmadı kanıtına vardı. Sınıfın karşısına geçti ve kendini tanıttı.
'Merhaba çocuklar. Ben bu sene okulunuza atanan yeni Kehanet profesörünüzüm. Artık geride kalan yıllarınızı benimle devam edeceksiniz. Ben Morgana. 3 sene önce Hogwarts'dan mezun oldum ve bu okuldan önce 1 okulda daha profesörlük yaptım. Gözünüzü korkutmak istemem ancak kolay olarak gördüğünüz Kehanet dersi sizin için bu sene pek kolay sayılmaz. Geçen sene gördüğünüz konuların birazcık daha zorlarını göreceksiniz. Geçen sene dersi iyi dinlemiş ve anlamış öğrenciler bu sene hiç zorlanmayacaklar. Ancak dinlemeyenler için üzgünüm.' dedi ve yüzünde minik bir gülümseme gelirdi. Aslında bu gerilmiş sınıf ortamını yumuşatmak içindi ve başarılıda olmuştu.
'Sıralarınızın üstüne birer perşömen kağıt koydum. Bu kağıtlara geçen sene anlamadığınız konuları yazınız. Eğer unutanlar varsa konuları tahtaya yazmaya başlayacağım. Ordan bakabilirsiniz. ' dedi ve tahtaya doğru yöneldi. Eline tebeşiri alıp yazdıktan sonra elini çırptı ve bu ses sınıfta yakı yaptı.
"*Kehanet Nedir
*Gelecek Hakkında Herşey
*Nasıl Geleceği Görebiliriz
*Odaklanma
*Geleceği Görebilmeyi Öğrenmek"
'Şimdi size geçen senenin küçük bir tekrarını yapalım. Gelecek dersimizde bilmediğiniz konuları kapsamlı olarak tekrar işleyeceğim. Kehaneti, en yalın anlamıyla, duyular dışı bir sezgi yoluyla, doğrudan
doğruya geleceğin bilinmesi olarak tanımlayabiliriz. Kehanet olgusuna
en ilkel kabine kültürlerinden en gelişmiş uygarlıklara kadar her
toplumda rastlamak mümkündür. Çünkü bu olgu biz insan şuuruna özgü bir
yeteneğin eseridir ve bazı insanlarda doğuştan mevcut olmakla beraber
aslında hepimizin içinde saklı durmaktadır. Nitekim hemen hepimiz
yaşamlarımızda en azından birkaç kez geleceğe ait sezgiler ya da
rüyalarımızın gerçekleşmesi gibi -gerek kendimizde, gerekse çevremizde-
olaylara rastlamışsızdır. Bu olaylar bizi her alanda yönlendirmeye yarar. Çünkü Kehanet her alanda işimize yarar.
Geleceği görebilmemiz için öncelikle iyi bir şekilde odaklanmamız gerek. Eğer çok iyi odaklanmazsak belki görebiliriz ancak çok net ve gerçek olmaz. Ve kesinlike unutmayın ki 'Gelecek bize herzaman doğruyu söylemez. Çünkü gelecek herzaman, herşeyden dolayı değişir."
Bu kısa ama anlamlamlı bir tekrardan sonra öğrencilerin tam arkasında bulunan büyük saatden kaç dk. kaldığına baktı ve 'Dersimizin bitimine 10 dk. kalmış . Toplana bilirsiniz. Toplanmanız bittikten sonra serbestsiniz. Koridorlarda lütfen koşuşturmayın. Ayrıca sorularınız için ben burda olacağım.'
Öğrenciler teker teker sınıftan çıkarken arkalarından gülümseyerek bakıyordu. Oda masasının üstünü topladıktan sonra tahtaya yöneldi ve temizledi. Masasına geçti ve romanına kaldığı yerden okumaya devam etti...