Gözüne vuran güneş ışıklarını engellemek için ellerini gözüne kapatarak gerindiği yatağından yavaşça kalktı Claire. Geleneksel olarak yapılan Hogsmeade gezisine ikinci katılışı olacaktı. Arkadaşlarıyla güzel ve eğlencel bir ün geçirmek için sabırsızlanıyordu.
Gereğinden fazla kısa, beyaz çiçek işlemeli, siyah geceliğinin içinde salına salına yürüyerek banyoya girdi. Ilık bir duşun ardından son derece rahatlamış olarak siyah kanvas şortunu, turuncu uzun çorabını, kapşonlu açık pembe bluzunu giydi ve ardından siyah botlarını ayağına geçirip çıktı odadan.
Hogwartsın uzun koridorlarının ardından bahçeye çıktı ve grup grup toplanmış öğrencilerden birinin aralarına dalıverdi hiç bakmadan. Şansına tanıdık birkaç kişi vardı içlerinde.
"Hey! Günaydın millet, süper eğlenceli bir güne merhaba deyin!"
Arkadaşlarını coşturup, bulunduğu ortamı hareketlendirmekte üstüne tanımayan Liz bir kez daha bu görevi başarıyla tamamlamanın verdiği mutlulukla grubun arasına kaynayıverdi. Yaklaşık 10 dakika sonra George Crownie'nin karizmatik sesiyle herkes sus-pus oluverdi.
"Evet arkadaşlar, Geleneksel Hogsmeade Gezimizbirazdan başlayacaktır. İlk olarak sizinle konuşmam gereken birşeylervar. İsteyen not alabilir. Bağıran Baraka'nın etrafına yaklaşmakkesinlikle yasaktır. Şöyle söyleyeyim. Orası İngiltere'nin en hayaletlibinasıdır. Başınızı belaya sokmak istemezsiniz umarım. İkinci olarakHogsmeade Köyü'nde serbest olacaksınız. Fakat gezinin bitiş saatindeherkesi bir arada görmek istiyorum. Okul müdürümüz Alec Lucifer geziyekatılmayacaktır. Her sorunuzu bana sorabilirsiniz. Her türlü yardımıalabileceğinizden emin olun. Bu arada sizi fazla sıkmak istemem. Gezideserbestsiniz. Aramızda resmiyet olmayacaktır. Garip birşey gördüğünüzde bize haber vermelisiniz. Şimdi beni takip edin..."
Öğrencilerin tümü Crownie'nin peşine takılıp yürümeye başladılar. Herkes trene binip yerleştikten sonra yaklaşık 15 dakika ardından işte Hogsmeade'deydiler. Claire 3-4 arkadışıyla birlikte küçük bir grup oluşturup bu küçük köyü yeniden keşfetmek için sabırsızlanıyordu. İlk işi Balyumruk Şeker Dükkanı'na gidip birbirinden tatlı şekerlemeler yemek olucaktı. Harika bir gün Claire ve arkadaşlarını bekliyordu. Arkadaşlarıyla birlikte yürürken geçirecekleri eğlenceli günü düşünmeye başladı...