| Salon | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Diana Meredith Kingsley
Gerçek İsim : Yine Su yine Su xD Mesaj Sayısı : 103 Kayıt tarihi : 08/12/09 Yaş : 30
| Konu: Salon Perş. Ara. 10, 2009 3:11 am | |
| | |
|
| |
Alexander Leonél
Gerçek İsim : Görkem Mesaj Sayısı : 16 Kayıt tarihi : 09/12/09 Lakap : Alex
| Konu: Geri: Salon Perş. Ara. 10, 2009 4:44 am | |
| Yorucu bir günün ardından bu evin o büyük ihtişamlı kapılarından geçmek tüm yorgunluğunu atıyordu adeta. Gün boyu çalışıyordu ve ödülünü akşam karısı ve çocuklarıyla mutlu bir şekilde zaman geçirerek alıyordu. Kapıyı her akşamki gibi çaldı ve ev cininin kapıyı açmasını bekledi etrafa bakınarak. O büyük kapı yavasca açıldı ve evcini selam verdi kafasını eğip. "Teşekkür ederim Nathan." dedi ve içeriye girdi. Nathan kapıyı kapattı ve mutfaktaki işlerine devam etmek için mutfağa doğru yöneldi. O sırada mutfaktan hayatının anlamı olan kadın çıkmıştı. O'nun için her şeyi yapardı işte. Hayatında sevdiği ve seveceği tek kadındı O. Evet, O kadın Isabell'di işte. Birbirlerine yaklaştılar ve bir hoş geldin öpücüğü aldı karısından ve aynı şekilde Alex'de O'na verdi bir öpücük. Nede olsa karısı da işten gelmişti. Arada sadece yarım saat veya bir saat bir fark vardı. Bu sırada çocuklar malikanenin üst katında belirdi ve bir ağızdan "Hoş geldin babaa!" diye bağırdılar ve uzun ve geniş merdivenlerden hızla aşağıya indiler. İlk başta ufak ve güzel kızı Callie'nin yanına gitti, öptü ve "Hoş buldum bir tanem." dedi. Güzelliğini annesine çektiği çok belliydi. Bu kız kendisinin ne kadar güzel olacağının farkında değildi belki ama peşinden çok erkek koşturacağı kesindi. Ardından oğluna döndü ve öptü yanaklarından. Oğlu pek sıcak tavırlı karşılamamıştı. Alex, oğluna bir şey söyleyemeden Javiér yukarıya çıkmıştı hızlıca. Belliki odasına gidiyordu. Bunu aklının bir yerine yazdı. Javiér ile konuşması gerekiyordu. Belki dertleri olabilirdi ve bunu çözmeleri gerekiyordu. Ardından kızı Callie de merdivenlerden çıktı. Sonunda Isabella ile başbaşa kalmışlardı. "Salona geçmeye ne dersin tatlım?"dedi. Esasında bu bir soru değildi. Kapının önünde ayakta beklemektense salonda şöminen karşısında oturabilirlerdi tabikide. Etrafta kimse yokken şöminenin önünde birer kadeh şarap içmek hoş olabilir diye düşünmeye başladı salona yürürken ağır adımlarla. Şöminenin karşısına geldi ve baktı şöminedeki aleve bir an. Sonra tam şöminenin hemen karşısında duran iki kişilik koltuğa oturdu ve "Yanıma gelirsen sana hoşgeldin diyeceğim tatlım. Yorulmuşsundur bugün. Hem ev hemde işyerindeki işler seni yıpratmamıştım umarım. Benim bir tanemin yorulmasını istemem." dedi. Sonra yanına çağırırcasına bir bakış attı karısına ve elini yanındaki boş koltuğa vurdu hafifce. | |
|
| |
Diana Meredith Kingsley
Gerçek İsim : Yine Su yine Su xD Mesaj Sayısı : 103 Kayıt tarihi : 08/12/09 Yaş : 30
| Konu: Geri: Salon Perş. Ara. 10, 2009 11:24 pm | |
| Kapının açıldığını duydu mutfaktan Isabella. " Teşekkür ederim Nathan." işte onun sesiydi. Sevgili eşinin sesi. Birbirlerine yaklaşıp masum bir öpücük verdiler. Merdivenlerden coşkuyla inen çocuklar hep bir ağızdan: " Hoşgeldin babaa! " diye şakıdılar. Aslında Callie şakıdı çünkü Javiér sıkıntılı gibiydi. Onunla en yakın zamanda iletişim kurmalıydı. Çocuklar yukarı çıktıklarında başbaşa kalmışlardı girişte. "Salona geçmeye ne dersin tatlım?" dedi alex. Isabella gülümsedi. İçeri girip sıcak ve tatlı şömine nin karşısına oturdu alex. "Yanıma gelirsen sana hoşgeldin diyeceğim tatlım. Yorulmuşsundur bugün. Hem ev hemde işyerindeki işler seni yıpratmamıştım umarım. Benim bir tanemin yorulmasını istemem." diye sordu nazikçe. Isabella yanındaki koltuğa geçip bacak bacak üstüne attı. Saçları tek omzuna düşürüp Alex'e doğru oturdu. " Ah tatlım ne kadar düşüncelisin. Ama işime alıştım biliyorsun. Sadece son günlerde biraz halsizim. Herneyse. Senin günün nasıl geçti. Bakanlıkta görüşmek pek mümkün olmuyor. " dedi sevecen bir tavırla. Alex'in karizmatik gülüşünün yüzüne yayılmasını izledi.
| |
|
| |
Alexander Leonél
| Konu: Geri: Salon Cuma Ara. 11, 2009 12:48 am | |
| Karısına başkasının gözünden görürmüş gibi baktı ve sonra kendine gelip sırıttı anlamsızca. Isabella biraz şaşırmıştı bu duruma sanki ama olayı toplamak için "Çok şanslı bir adamım. Şimdi düşündüm de sen beni nasıl kabul ettin acaba. Bazen ben kendime aynada bakıyorum ve hoşlanmıyorum. Benim gibi birinin yanında kalmaya nasıl katlandığını düşünüyorum bazı gecelerde." dedi ve karısını dinlemeye devam etti tekrardan. Demek halsizdi ve yorgundu. Düşündüğü şey için güzel bir gün olabilirdi belki. Bu yüzden mutfağa gitti ve eski güzel bir kırmızı şarap çıkardı dolaptan. İki tane de kadeh aldı ve mutfakdan çıkmadan önce Nathan'a dönüp "Sen işine devam et Nathan." diyerek göz kırptı ve karısının yanına doğru ilerledi elleri arkasında. Ardından "Bu yorgun güzel kadına küçük bir sürpriz. Bir hediye değil ama yemekten önce romantik birkaç dakika." diyerek ellerini öne getirdi ve şarap ve kadehleri gösterdi. Her şey tamamdı ama tirbişon getirmeyi unutmuştu. Bunu sihirle yapabilirdi ama bu anı sihirle renklendirmek yerine normal bir insan gibi yapmak daha çok hoşuna gidiyordu. Bu yüzden tekrardan mutfağa gitti ve şarabı aldığı dolabın hemen yanında duran tirbişonu aldı ve derin bir nefes alıp salona gitti tekrardan. Şarabı yavaş ve nazikçe açtı ve koydu kadehlere. İlk başta karısına uzattı ve sonra kendi aldı masadan. Hemen karsının yanına geçti ve boşta kalan koluyla karısına sarıldı. Bir yandan şarap içiyor bir yandan da hayatının en değerli insanıyla vakit geçiriyordu ve mutluydu bu şekilde kalmaktan. Umarım kötü bir şey çıkmaz diye geçiriyordu içinden de. | |
|
| |
Diana Meredith Kingsley
| Konu: Geri: Salon Cuma Ara. 11, 2009 1:24 am | |
| Isabella eşinin güvenli kollarının arasında olmaktan mutluydu.Heran eşinin yanında olmak istiyordu. Ama onun kendisini küçümseyen sözlerine dayanamadı. " Hı? Sen yakışıklı olmadığınımı imâ ediyorsun Alexander Leonél? Tanrım. Sevgilim ben senin için herşeyi yapabilirim. Seni çok seviyorum. Ve inan ki sen yakışıklı- ne yakışıklı harikulâde bir adam olmasaydın son sınıfta, hele hele hiç planlamadığım bir zamanda seninle birlikte olmazdım. " dedi gülümseyerek. Kafasını kaldırdı ve eşinin keskin elmacık kemiklerine tatlı , uzun bir öpücük kondurdu. Alex Isb'ın saçlarıyla sakinca oynarken mutluluklarının sona ermemesini umuyordu. Onunla bir büyücü olarak değilde insan olarak tanışsalar hayatlarının nasıl olacağını merak etti. Ya IsB aydınlık olsaydı? Yada Alex? O zaman belkide böyle mutlu bir evlilik yaşamayacaklarını düşündü. Gözlerini yere devirdi. Umutla başını kaldırdı. " Alex. Eğer son sınıfta seninle birlikte olmayı reddetsem yine de mezun olduktan sonra benimle evlenmeyi istermiydin? Bazen düşünüyorumda birlikte olmasaydık böyle mutlu bir evliliğe sahip olurmuyduk? " dedi umutla. ' Evet evlenirdim ' cevabını ' Hmm.Düşünmeliyim ' cevabına zilyonlarca kez yeylerdi. Şarabından küçük bir yudum alıp ateşin onu ısıtmasına izin verdi. Eşinin cevabını bekliyordu. | |
|
| |
Alexander Leonél
| Konu: Geri: Salon Cuma Ara. 11, 2009 2:37 am | |
| Karısından aldığı bu öpücük aklındaki tüm soruları gidermişti zaten. Biraz daha rahattı artık. Gözlerini Isabella’ya çevirdi ve O’na hayran bir şekilde bakmaya devam etti. Sonra şarabından bir yudum daha aldı ve karısının umutla sorduğu soruya bir cevap vermek için hazırladı kendini. Ciddi bir ses tonuyla “Sen ne diyorsun farkında mısın? Ben seni benimle birlikte oldun diye sevmedim, sen olduğun için sevdim. Senin sesini, duruşunu, düşüncelerini, ruhunu ve en önemlisi kalbini sevdim ben.” Dedi. Tekrardan şarabından bir yudum içip Isabella’nın dudaklarına bir öpücük kondurdu ufaktan ve kafasını kendi göğsüne yaslanması için kendine çekti. Sonra geçmişi anımsadı ve gülümsedi tekrardan. Karısına baktı tekrardan “Zaman gerçekten çok çabuk geçti hayatım. Şimdi son sınıfı söyleyince aklıma geldi. Bir o halimize bak birde şimdiki halimize.” Dedi ve bitmiş boş kadehini masaya bıraktı. Şöminedeki alevi biraz izledikten sonra karısına dönüp aniden onu kolları arasına aldı ve sıkıca sarıldı O’na. O’nu her gün çok özlüyordu ve bu özlemini anca böyle giderebilirdi zaten. | |
|
| |
Diana Meredith Kingsley
| Konu: Geri: Salon Cuma Ara. 11, 2009 2:52 am | |
| Eşinin onu şevkle kollarının arasına alışını bekledi. Birbirlerine sıkı sıkı sarıldılar. Isabella mor eteğini düzeltip kafasını iyice yerleştirdi. " Evet tatlım. Son sınıfa dönünce. Düşünüyorumda ne kadar heyecan vericiydi. Tanrım o günü hayatım boyunca unutamam. " dedi sakince. Yaşının ve mutluluğunun verdiği olgun ses tonu tutkuyla çıkıyordu. Alex'in öpücüğüyle dudağında kalan şarabın tadı gittikçe azalırken şarabının son yudumları boğazından geçip gitti. Kadehi bırakıp tekrar Alex'e sarıldı. " Hayatım biliyormusun ne kadar yan yana olursak olalım seni özlemekten kendimi alıkoyamıyorum. Bu duygu gittikçe fazlalaşıyor. " dedi. Koltuktan doğrulup ayağa kalktı. Alex'in dudaklarına biraz öncekinden daha uzun , şehvetli ama yinede kısa bir öpücük kondurdu. Elini eşinin uzun saçlarının arasından çekip Mutfağa doğru kaçamak bir bakış attı. " Sue. Tatlım yemek hazır mı? " dedi içindeki büyün karanlığı kusarcasına. Evdede karanlık olmaya gerek yoktu. Aile ortamındayken biraz daha anlayışlı olmalıydı. Ev cini pıtır pıtır içeri koştu. " Birazdan hazır olur efendim. Gecikme için özür dilerim. " dedi üzülerek. Isabella gülümsedi. " Ah Sue. Gerçekten çok şekersin. Önemli değil. " dedi yavaşça. Ev cini çıktıktan sonra Alex'in yanına tekrar oturdu. " Düşünüyorumda, tatil vaktimiz geldiğinde sadece ikimizin olduğu bir sahil kenarında ev tutmak güzel olabilir. " dedi. Sesindeki özlem ve heves çok tazeydi. Alex'in gözlerin bakıp cevabını bekledi. | |
|
| |
Alexander Leonél
| Konu: Geri: Salon Cuma Ara. 11, 2009 4:26 am | |
| Isabella’le sıkıca sarıldıktan sonra biraz da olsa O’nu özlemi azalmıştı. Sonsuza kadar devam edecek bu özlem biraz azalsa hiç fark etmezdi esasında ama yinede çok mutluydu. “Bende unutamam zaten. Hatta unutmamamız için her gün gördüğümüz bir de hatırlatıcımız var.” Dedi ve gülmeye başladı. Sonra kendisini topladı ve sıkı sıkı sarılmaya devam etti güzel karısına. “Ben seni yan yana otururken bile özlüyorum bir tanem. Her geçen saniye bu özlemimde binlerce kat artıyor.” Dedi ve hareketlerini izlemeye başladı karısının. Isabella, daha o güzel dudaklarının tadını alamadan bitirmişti bile öpüşmeyi. O’nun o bal gibi dudaklarının tadı uçurmuştu neredeyse Alex’i. Bunca yıl evli olmalarına rağmen karısıyla öpüştüğünde ilk günkü gibi uçuruyordu bulutların üstüne Alex’i. "Sue. Tatlım yemek hazır mı? " diye seslenmişti o güzel sesiyle Sue’ya. Ama bu sefer biraz sert ve acımasız gibi gelmişti kulağına. Ama içlerindeki bu karanlık bile birbirlerini mükemmel görünmelerine yetiyordu zaten. " Birazdan hazır olur efendim. Gecikme için özür dilerim. "dedi üzülerek Sue. Sue gerçekten çok şirin olmuştu üzülünce ama gerek yoktu yinede Isabella’nın bu kadar sert konuşmasına. “Tatlım belki biraz daha …” derken " Ah Sue. Gerçekten çok şekersin. Önemli değil. " demişti bile Isabella. Alex biraz daha mutlu olmuştu bu sözlerden sonra. Gerçektende görünüşteki sertliğinin altında yumuşacık ve narin bir kalbi vardı Isabella’nin. Isabella tekrar yanına geldiğinde bir kolunu tekrardan O’na sardı ve ağzından çıkan kelimelere ezberlercesine beynine kazıdı ve cevap verdi hemen arkasından “Evet, doğru kesinlikle baş başa bir tatil. Hele de söylediğin gibi bir sahil kenarında. Mükemmel olurdu, bunu en kısa zamanda gerçekleştirmemizi diliyorum.” Dedi ve sol elini Isabella’nın güzel yüzüne götürdü ve O’nun o pürüzsüz teninde dolaştırmaya başladı. “Ben gerçekten çok şanslıyım.” Diyerek gözlerinin içine daldı bir an ve tüm Dünya’yı unuttu. | |
|
| |
Diana Meredith Kingsley
| Konu: Geri: Salon Cuma Ara. 11, 2009 4:38 am | |
| Eşinin nazik ellerini yüzünde hissettiğinde Isabella'nın içinde bir nahoşluk ortaya çıkıverdi. Alex: " Ben gerçekten çok şanslıyım! " diye fısıldadığında gözlerinin mühürlendiğini farketmişti. Derinlere inmişti. Son sınıftaki Alex'i görüyordu. Ellerini Alex'in boynunun arkasında birleştirip sarıldı: " Benim kadar olamazsın. " dedi gülümseyerek. Sesi ateşli bir fısıldı halindeydi. Elleriyle geri çekilip Alex'in yumuşak dudaklarını öpmeye başladı. Herzamanki aşk dolu hallerinden biriydi. Alex'in yumuşak saçlarıyla oynuyor , ona sarılıyordu. Öpüşmeleri herzamankinden daha uzundu. Çok uzun. Isabella geri çekildi ve kafasını Alex'in göğsüne yaslayarak ellerini beline doladı. " Seni seviyorum Alex. " diye fısıldadı. Dünya'daki herşeye değişebilirdi o anı. Hayatının aşkından daha fazlasıydı Alex. Hayatının ta kendisiydi. Nefesiydi. " 1. sınıfta bana gıcık olduğunu söylemiştin hatırlıyormusun. bende sana ahmak olduğunu söylemiştim. O gün gerçekten kahrolmuştum. " dedi Isabella. O günü hatırladı bir an. Okulun tam ortasında birbirlerine çarpıp yere yıkılmışlardı. Isabella Alex'in özür dilememesine kızmıştı. " Özür denen şeyden haberin varmı? " diye kükremişti. Hala hatırladıkça gülüyordu. " Hey Isabella. Kızım sen çok gıcıksın. " Alex'in alay dolu sözleri yankılanıyordu. " Sen kendine bak AHMAK. " Isabella içinden kahkahalar atıyordu. Alex'in ellerini sırtında ve saçlarında hissedince bir an titredi. Onun kokusunu duyunca içinde garip bir mutluluk rüzgarı geçti. | |
|
| |
Alexander Leonél
| Konu: Geri: Salon Cuma Ara. 11, 2009 5:07 am | |
| Evet, tabi ki de o anları hatırlıyordu ve bu kadar kaba olduğu için kendinden nefret ediyordu. Ama geçmiş geçmişte kalmıştı artık mutlu bir aile olmuşlardı bile. O olaylar zaten her şeyin başlangıcı olmuştu bile hayatlarında. Ufak bir kavgayla başlayıp devleşen bir aşktı onlarınki ve iki taraf da mutlu görünüyordu. En azından Alex öyleydi, ama Isabella’nın da öyle olduğuna emin gibiydi. Nede olsa bunca yıl sevdiği insandı ve artık bir beden gibi olmuşlardı. Kim neyi sever? Ne hisseder? Çok iyi biliyordu ikisi de.”Yaptığım ahmaklığı hatırlayıp üzülüyorum bazen ve gülüyorum da tabi. Ama mutluyum yinede o gün sayesinde belki de bir anda birbirimize nefretimizi bir kenara atıp büyük bir aşka adım attık. Tabi bunu sözlerimizle değil kalbimizle yaptık.”dedi ve elini o uzun saçları arasında gezdirdi. Diğer elini sırtına götürmüştü. Ardından Isabella’nın gözlerinin içine baktı ve yavaşça yüzünü O’nun o güzel yüzüne yaklaştırmaya başladı. “Seni çok seviyorum hayatım, hem de çok.” Dedi. Dudaklarını O’nun bal gibi dudaklarıyla birleştirdi ve uzun uzun öpüştüler. Bu kadar uzun öpüşmeyeli uzun zaman olmuştu. Ama normaldi ikisi de işleri yüzünden çok yoğundular ve tabi ki de çocuklar da yoruyordu ebeveynleri. Tekrardan Isabella’ya tutkulu bir şekilde bakıp “Yemekten önce bir tatlı çok güzel oldu gerçekten.” Dedi ve gülümsedi yavaşça. O’nun kollarının arasında olduğunu bilmek huzur veriyordu Alex’e. | |
|
| |
Diana Meredith Kingsley
| Konu: Geri: Salon Cuma Ara. 11, 2009 11:40 pm | |
| Alex'in tatlı ve tutkulu bakışları Isabella'yı mutlu ediyordu. “ Yemekten önce bir tatlı çok güzel oldu gerçekten.” dedi Alex. Isabella ellerini Alex'in beline sardı. " Yemekten önce bir tatlı çok güzel gitmiş olabilir ama bilirsin ben tatlıları severim. " dedi Isabella sinsice. Gözlerindeki tutkuyu alex görmüştü. Kalkıp kadehlerine kırmızı şarap doldurdu. Elini uzatıp kadehi Alex'e verdi. Kırmızı şarabı şöminenin karşısında içmek gerçekten zevk aldıkları bir konuydu.
Bu hususta hem fikirlerdi. Birbirlerine tatlı bakışları callie'nin hevesli çığlıklarıyla sona erdi. Callie'nin ayakkabılarının merdivenlerden inerken çıkardığı sesle yaklaştığı belli oluyordu. " Anneee.... Annee. Baba.. Baba... Anneee. " diye bağırıyordu callie. Isabella ve Alexander ayağa fırladılar.
Callie hevesle içeri dalarken saçları havalanıyor ve etekleri uçuşuyordu. " Anne. Abim. Javiér. O... O.... " callie heyecandan konuşamıyordu. Isabella sırtını tutup: " Sakin callie. Nefes al. Javiér'a n'oldu.? Anlat bize. " dedi sevencen bir tavırla. Alexander callie'nin yanına diz çökmüştü. " Javiér. Evden kaçmış. " dedi sırıtarak. Abisinin ceza alacağını bilmesi onu mutlu ediyordu. Yüzündeki annesinin kopyası olan sinsi gülümseme bir an silinmedi.
| |
|
| |
Alexander Leonél
| Konu: Geri: Salon C.tesi Ara. 12, 2009 8:52 pm | |
| Bunun mantıklı bir açıklaması olması gerekirdi eğer yok ise Javiér çok büyük bir ceza alacaktı. Alex sinirli bir şekilde "Küçük beyimiz eve gelsin de soralım işi neymiş... Bu arada teşekkürler benim tatlı kızım." dedi ve ayağa kalktı sonra kızlarını odasına yolladı. Şöminenin karşısındaki romantik ve güzel anlar bozulmuştu bir anda. Hafifçe gülümsedi "Tatlı servisimiz sona ermiş sanırım." dedi. Ardından tekrar şarabını aldı ve şöminenin karşısına geçti. Derin bir -ohh- çektikten sonra şarabından bir yudum daha aldı. Yanında duran karısına baktı ve "Bu şarabın tadı senin dudaklarından daha güzeldi bir tanem. Ama bu tadı tekrar tatmak için beklemem gerekecek sanırım." dedi o karizmatik ses tonuyla ve sağ kolunu Isabella'nın beline doladı. Bugün eski anıları hatırlayınca daha bir mutlu olmuştu. Ne çabuk geçmişti zaman. Daha dün gibi hatırlıyordu Hogwarts'daki yıllarını. Isabella ile ilk tanıştıklarında çok zıt gidiyorlardı ama şuan evli ve çocukları bile vardı. İkiside çok büyük bir aşkla bağlıydı birbirlerine. Kafasını Isabella'nın kafasının üstüne yaslayıp şöminede yanan ateşi izledi ve derin bir nefes aldı. Bugün ne kadarda mutluydu ve hiç bitmesini istemiyordu günün... | |
|
| |
Diana Meredith Kingsley
| Konu: Geri: Salon Paz Ara. 13, 2009 7:26 am | |
| Romantik anlarının içine eden Javiér'ın kaçışı ikisinide hayalkırılığına uğratmıştı. "Bu şarabın tadı senin dudaklarından daha güzeldi bir tanem. Ama bu tadı tekrar tatmak için beklemem gerekecek sanırım." demişti alex hevesle. Uzun zamandır birbirlerine vakit ayıramadıklarını biliyordu. Ve haklıydıda. Fiziksel yakınlıkları neredeyse yok denecek kadar azdı. Javiér'a karşı içinde kalmış kırıklığı umursamayarak elini Alex'in beline doladı. " Alex. Sevgilim çok endişeleniyorum. Jav'inde bizim gibi son sınıfta birşeyler yapabileceğinden. Bİliyorsun o senin gibi sorumluluk sahibi değil. Lexie'ye çok yazık olabilir. " dedi endişeyle. Bildiği kadarıyla Jav'in sevgilisi Lexie'ydi. Belkide Javiér'ı evden uzaklaştıran oydu. Oğlu hakkında hiçbirşey bilmemesi onu üzmeye yetiyordu. Sue yemekleri getirip masaya koydu. " Afiyet olsun efendim. Başka bir emriniz varmı? " dedi alçakgönüllülükle. IsB teşekkür etti. " Hayır sue teşekkürler. Gidebilirsin. Bu akşamlık mesai saatiniz bitti. " dedi. Alex'le etlerinden küçük yudumlar aldılar. " Alex. Tatlım et sote'yi ben yaptım?. Nasıl olmuş?! " dedi gülümseyerek. Alex etinden büyük bir çatal aldı. " Mmm.?! " diye sesler çıkardı. Isabella merakla bekliyordu. | |
|
| |
| Salon | |
|