"Karakter Adı ve Soyadı: Monika Jane Goshawk
"Karakteristik Özellikleri (Birkaç cümle yeterlidir. Bu binanızı belirlemek içindir): Enerjik ve neşeli bir yapım vardır. Çok canlıyım. Kimseden uzak durmayı sevmem. Kimseye kin beslemem. Alçakgönüllü ve kafa dengiyimdir. Arkadaşlarımla macera yaşamayı ve yasakları delmeyi severim. Derslerime de pek önem vermem. Benim için arkadaşlık daha önemlidir. Arkadaş canlısı birisiyim. Arkadaşlarıma çok güvenir, her şeyi onlarla paylaşırım. Mantığıma fazla önem vermem. Duygularım daha ön plandadır. Arkadaşlarım için yapamayacağım şey yoktur. Arkadaşlarımı üzeni beni de üzmüş sayarım. Benim için mertlik cesarettir. Zaten benim maceralarına atılacak kişilerin de cesur olması gerekir. Biraz bencilim ve konu ben olunca ayrıcalık yapılmasına karşı çıkmam. Pek adaletli olduğumu söyleyemem.Kızdığım zaman gerçekten beni kızdıran kişiye karşı Ölüm Meleği kadar acımasız davranabiliyorum ama özümde çok sevimli ve çok kafa dengi biriyim. Gerçek dostlukları kaybetmenin aptallık olduğunu düşünüyorum.
"Aile Geçmişi: İngiliz, Safkan büyücü Brian Gohshawk ile İrlandalı bir Muggle'ın evlenmesiyle dünyaya geldim. Annem evlenirken babamın büyücü olduğunu bilmiyormuş, evlendikten sonra öğrenmiş. Buna rağmen yine de evliliğini sürdürmeye çalışmış, fakat bütün o sihirli dünya ona çok fazla gelmiş. İrlanda'ya geri dönmüş. İlk başta yazları birkaç haftalığına bizi görmeye gelirdi fakat bu görüşmeler de nihayet buldu. Sekiz yaşımdan beri ondan bir haber alamadım. Ben de babamla mutlu olmaya çalıştım. Fakat babam, ben Hogwarts'a başlamadan önceki sene öldü. O günden beri onun annesiyle, büyükannemle yaşıyorum. Hogwarts mektubumu aldığımda çok sevindim. Nihayet bu büyülü dünyanın bir parçası olacaktım. Hogwarts'tan sonra gazeteci olmak istiyorum.
"Rol Deneyimi: 3 yıl
"Rol Puanı: 87 (Cecilia Boudlaire)